BLOG

aneb co jste o realitách nevěděli


V počtu víkendových objektů na počet obyvatel překonávají Čechy pouze Švédové

Zobrazit celý článek

Bezrealitky.cz má o polovinu menší návštěvnost a 10x menší tržní podíl, než tvrdí. Prověřil jsem jejich tvrzení o tržním podílu s daty statistického úřadu a návštěvnost s nezávislým monitoringem webů Nemonitor. 

Zobrazit celý článek

Bydlíme v řadovce a máme problém se sousedním domem. Majitelka ho pronajala firmě, která jej provozuje jako ubytovnu. Přijíždí sem různé zájmové i národnostní skupiny. Obtěžují nás hlukem, cigaretovým kouřem, rozverným vysedáváním a mejdany do rána, píše čtenářka do seriálu Sousedské války.

Zobrazit celý článek

Bydlím v bytovém domě v Karviné. Sousedka, která je zde v nájmu, chová psa. Ten po jejím odchodu do práce nepřetržitě vyje, píše čtenář do seriálu Sousedské války.

Přečtěte si článek, který jsem ve spolupráci s právníkem Tomášem Philippi publikovala na serveru iDnes Bydlení v rubrice Sousedské války. 

Zobrazit celý článek 

Prodali či koupili jste v minulém roce nemovitost? Týká se Vás povinnost podat daňové přiznání na daň z nemovitých věcí.  Pokud jste prodali či koupili s námi, nebojte se, včas Vám vše připomeneme e-mailem. Ale víte, že povinnost se vás týká i v případně jiných způsobů nabytí či pozbytí nemovitosti? V našem článku se dozvíte více informací a nic vás nepřekvapí.

Zobrazit celý článek

Jaké jsou podmínky pro stavbu plotu, kdy lze stavět bez stavebního povolení a kdy naopak stavební povolení potřebujeme? 

Přečtěte si článek, který jsem ve spolupráci s právníkem Tomášem Philippi publikovala na serveru iDnes Bydlení v rubrice Sousedské války. 

Zobrazit celý článek

Příprava nemovitosti před focením není jen o běžném úklidu. Přečtěte si pár rad, jak nemovitost připravit. 

Zobrazit celý článek

Od 25.5.2018 platí nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů. Protože toto nařízení se dotýká i nás při komunikaci s klienty a velmi výrazně zvyšuje administrativní zátěž, rozhodla jsem se podepisovaný souhlas se zpracováním osobních údajů na prohlídkách umístit na stránky, aby si každý mohl ještě v klidu doma přečíst, co na prohlídce podepsal. 

Zobrazit celý článek

"Home staging" je v poslední době běžně používané slovní spojení. Ale co to vlastně znamená a k čemu nám může být při prodeji nemovitosti dobrý? Více se dočtete v tomto článku.

Zobrazit celý článek

Tentokrát se nebude jednat o článek můj, ale o článek převzatý z poradny Ekonomického magazínu od pana Daniela Voňky. 

Zobrazit celý článek

Jak poznat dobrého makléře? Zárukou kvality by mělo být označení Certifikovaný realitní makléř ISO. Tedy odborník, který složil náročnou zkoušku před nezávislou komisí.

Zobrazit celý článek

A je to zde! Očekávaná změna poplatníka daně z nabytí nemovitostí je schválena. Platit začne pravděpodobně od listopadu 2016

Zobrazit celý článek

Chcete prodávat sami?

Potom se obrňte proti neserióním makléřům (já jim říkám "realitní šmejdi"), protože to budou bohužel ti, se kterými budete s největší pravděpodobností přicházet do styku nejvíce.

A jaké fígle na vás pravděpodobně zkusí? To si přečtěte ve článku zde.

Zobrazit celý článek

Možná si právě teď pokládáte tuto otázku. Ať si nakonec vyberete mě, nebo některého z kolegů, vybírejte dobře. A podle čeho? Možná vám napoví pár chytrých rad: 

Zobrazit celý článek

Myslíte si, že v domácnosti šetříte? Přečtěte si pár rad, jak ušetřit ještě více a kde naopak šetření pozbývá smyslu. 

Zobrazit celý článek

Jakých chyb se při prodeji vyvarovat? V praxi se setkávám s velkým množstvím chyb, které častokrát bohužel nenapravitelně poškozují nemovitost. Klienti se na mne poté obrací s žádostí o pomoc, ale bohužel častokrát již některé napáchané chyby nelze napravit. Proto jsem se snažila tyto chyby sepsat, aby jste se nim mohli vyvarovat. 

Zobrazit celý článek